2025-10-30

2025 Yılı Güz Dönemi İç-Dış Paydaş Toplantısı Yapıldı



 

Gıda Mühendisliği Bölümü 2025-2026 Güz Dönemi İç-Dış Paydaş (Bölüm Danışma Kurulu) Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün 2025-2026 Güz yarıyılı Bölüm Danışma Kurulu Toplantısı (İç-Dış Paydaş Toplantısı) 30 Ekim 2025 tarihinde saat 11.00’de çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir. Toplantı, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz başkanlığında yapılmıştır.

Toplantı Gündemi

Toplantı, bölüm başkanının açılış konuşmasıyla başlamış; ardından eğitim-öğretim faaliyetleri, İMEP (İşletmede Mesleki Eğitim Programı) uygulamaları ve görüş-öneriler başlıkları altında gündem maddeleri değerlendirilmiştir.

Toplantıda Ele Alınan Başlıca Konular

Toplantıda, gıda endüstrisinde dijital dönüşümün hız kazanmasıyla birlikte yapay zekâ uygulamalarının üretim, kalite kontrol, proses optimizasyonu ve Ar-Ge çalışmalarında yaygınlaştığı vurgulanmıştır. Bu doğrultuda, öğrencilerin çağın gerektirdiği teknolojik yetkinlikleri kazanabilmeleri için Gıda Mühendisliği eğitiminde yapay zekâ tabanlı içeriklerin güçlendirilmesinin önemi üzerinde durulmuştur.

Mevcut ders müfredatında yer alan içeriklerin yapay zekâ, veri bilimi ve makine öğrenmesi konuları ile zenginleştirilmesinin yerinde olacağı belirtilmiştir.  Gıda Biyoteknolojisi Alanında Uzmanlaşmış Üniversite olarak YÖK tarafından seçilen üniversitemiz geneli seçmeli ders havuzu için, Gıda Biyoteknolojisi içerikli bir dersin açılmasının yerinde olacağı yönünde öneriler getirilmiştir. Ayrıca, İMEP'e gidecek öğrencilerin sektörde karşılaşabilecekleri pratik mühendislik uygulamaları ve kalite yönetim sistemleri konusunda farkındalıklarının artırılması amacıyla “Hijyenik Mühendislik Eğitimi” ve İMEP sürecinde karşılaşılabilecek durumlar ve nin Sayın Harun Tuygan tarafından aynen geçen sene olduğu gibi 2025-2026 eğitim-öğretim yılı içinde yeniden düzenlenmesinin çok olumlu olacağı yönünde fikir birliğine varılmıştır. 

Toplantıya, bölüm öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin yanı sıra sektör temsilcileri ve farklı akademik birimlerden paydaşlar katılım sağlamıştır. Katılımcılar arasında, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tuygan Danışmanlık’tan Harun Tuygan, EKSUN Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fabrika Müdürü Ali İlker İlhan, Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Özkan, YADELA Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Volkan Sevinç, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Zootekni Bölümü’nden Prof. Dr. Eser Kemal Gürcan, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Yusuf Sürmeli, Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Pasin Akbulut ve Gıda Yüksek Mühendisi Yasemin Savaş Tuğlu yer almıştır.

 

 

 


Haberler Arşiv